Družinska tradicija družine Lukanović

V družini Lukanovič je več generacij svojo življenjsko energijo usmerjalo v naravoslovne vede. Začelo se je davno v preteklosti, še v času Marie Curie Sklodowska, svetovno znane raziskovalke na področju kemije, ki je pustila v družini zgled predanosti organski kemiji. S to popotnico je v svinčenih časih prednikom uspelo najti pot sodelovanja s švicarskim farmacevtskim velikanom Sandoz.

V času pomanjkanja farmacevtskih preparatov, smo v tistih časih spoznali pomen sodobnega zdravljenja in plemenitost poslanstva zdravniškega poklica. Pomoč pomoči potrebnim je bila stalnica v prizadevanjih vseh družinskih članov, med katerimi so bili številni zdravniki vseh generacij, začenši z enim od stricev, ki je deloval koz zdravnik v času druge svetovne vojne. Danes smo v naši družini aktivni štirje zdravniki, ki delujemo na področjih zobozdravstva in ginekologije.

Vodilo našega dela je strokovnost, skozi to predanost poklicu in stremljenje k zagotovitvi zadovoljstva bolnikov.

Vodijo nas vera, upanje in ljubezen do dela. Te globoke modrosti, ob katerih dobijo tudi vse druge vrline in vrednote šele pravi smisel nam zagotovijo, da dobi smisel tudi naše poslanstvo in naše delo.

Antični filozof je modroval: Beatus est dare quam accipere – Bolj osrečuje dajati, kakor sprejemati. To je temeljna vrednota, ki izžareva hrepenenje ne samo po osmišljanju življenja, pač pa po kvaliteti našega življenja, to pa zahteva predvsem zdravje.

Naš kolektiv se zaveda poslanstva, zato spodbujamo zavest, da delo in razvoj znanja vodijo ne samo k boljšemu zdravju, pač pa tudi k odkritju duhovnih vrednot. Bertrand Russell je dejal: I believe in good life, inspired by love and guided by knowledge.