Zobozdravstvo

Si želite enkrat za vselej urediti svoje zobe? Vi samo pritrdite in mi bomo poskrbeli za vse ostalo.
Naročite se na brezplačen posvet.

Zakaj je klinika Lumed najboljša izbira za vas?

Smo vrhunski strokovnjaki za implantate in najzahtevnejše posege.
Uporabljamo najboljše keramične implantate in vrhunske materiale.
Vse lahko uredite na enem mestu. Pri nas ste na vrsti takoj.
Imamo več kot 15 let izkušenj. Smo prijazni in prilagodljivi.
Prijazne so tudi naše cene.

Kako poteka zdravljenje?

Obiščite nas na brezplačnem posvetu.

Pripravimo ponudbo.

Pri zahtevnejših primerih izdelamo jasen načrt zdravljenja.

Omogočimo prilagojeno zdravljenje.

Uspešno zaključimo zdravljenje.

Implantanti

Zobni implantat nadomesti korenino zoba in je vstavljen v čeljustno kost. Nanj pritrdimo zobno krono. To je najboljši način nadomestitve manjkajočega zoba. Tako najbolj kvalitetno nadomestite zob.

Kako poteka vstavitev implantata?

Podrobni CT-diagnostiki sledi vstavitev implantata, ki jo opravi kirurg specialist maksilofacialne in oralne kirurgije. Ko se implantat učvrsti, namestimo tudi krono, medtem pa vam izdelamo nadomestni zob. Zdravljenje navadno traja približno tri mesece.

Protetika

Kadar manjka prevelik del zoba, da bi lahko naredili plombo, se je treba odločiti za protetične rešitve. V primeru nadomeščanja zoba ali več zob lahko izdelamo fiksne mostičke ali snemljive proteze. Vse zobe lahko nadomeščamo z metodo “vse-na-4” ali uporabimo snemljive rešitve.

Skupaj izberemo najboljšo protetično rešitev za vas

Luske so po meri narejene tanke prevleke v barvi zob. Njihov namen je pokriti sprednjo površino zob za izboljšanje videza. Za luske se odločimo pri pacientih, ki želijo bolj bele zobe ali zobe drugačnih oblik. Za ta poseg se navadno odločajo pacienti, ki imajo obrabljene, obarvane ali poškodovane zobe. Z luskami lahko zmanjšamo tudi razmik med zobmi ali odpravimo manjše nepravilnosti brez uporabe zobnega aparata.


Krone so trajni protetični nadomestki, ki po obliki, barvi in funkciji nadomeščajo zob. Prilepimo jih na obrušen zob ali implantat ter tako nadomestimo zob. Poznamo kovinske, kovinsko-porcelanske in najkakovostnejše polnoporcelanske (cirkonske)
krone.


Proteze delimo na delne in totalne. Delne proteze izdelujemo pri pacientih, ki jim manjka nekaj zob in ne želijo vstaviti implantata, obenem pa iščejo najpreprostejšo ter cenovno najugodnejšo rešitev. Totalne proteze izdelamo pacientom, ki so popolnoma brez zob. Tukaj svetujemo, da se totalno protezo dodatno stabilizira z implantati.

Vsa zobna diagnostika na enem mestu

rentgenska in ct-diagnostika

Ko želite hitro in enostavno opraviti slikanje zob, lahko to brez nepotrebnih čakalnih dob uredite pri nas. Opravljamo panoramsko slikanje zob (ortopan), lokalno slikanje zob in tridimenzionalno slikanje čeljusti (CBCT).

beljenje zob

Hitro in brez bolečin do popolne beline

Odločite se lahko za beljenje v naši ordinaciji ali vam izdelamo posebno folijo, v katero zvečer pred spanjem sami nanesete malo belilnega gela in za beljenje zob poskrbite kar doma.

parodontologija

Premagajte parondontalno bolezen

Parodontalna bolezen je glavni vzrok za izgubo zob. V Lumed uspešno rešujemo težave s kronično parodontozo. Potek zdravljenja določimo na podlagi podrobne ocene stanja dlesni in napredovanja bolezni, pri poteku zdravljenja pa pri nas sodelujeta zobozdravnik in posebej za to usposobljeni ustni higienik.

splošno zobozdravstvo

Z rednimi pregledi do zdravega nasmeha

Za zdrav nasmeh lahko veliko naredimo sami z rednimi pregledi. Tako z manjšimi posegi odpravimo težave, še preden prerastejo v resne okvare zob. V Lumed izvajamo sanacije kariesa z zalivkami iz kakovostnih in sodobnih kompozitnih materialov ter zdravljenje koreninskih kanalov.